Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Toplu İş Sözleşmeleri » VAN/TUŞBA BELEDİYESİ’NDE ÜYELERİMİZİN ÜCRETLERİNE REKOR ZAM

VAN/TUŞBA BELEDİYESİ’NDE ÜYELERİMİZİN ÜCRETLERİNE REKOR ZAM

Sendikamız ile Van’a bağlı Tuşba Belediyesi Kent A.Ş. arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma sonuçlanarak imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi Van Şube Başkanımız Abdullah Efeoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve Tuşba Belediyesinde çalışan üyelerimizin katıldığı bir törenle imzalandı.

Bir yıllık imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında üyelerimizin ücretlerine temmuz ayında alınan zamla birlikte ortalama %39 oranında zam yapıldı. Sözleşme kapsamında ayrıca sosyal haklarda iyileştirmelere gidildi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a emekçilere kadro verdiği için teşekkür eden Van Şube Başkanımız Abdullah Efeoğlu, “Bildiğiniz gibi uzun bir süredir görüşmelerimiz devam etmektedir. Görüşmelerimize başladığımız ilk günden itibaren ‘Bunlar benim kardeşlerim, evlatlarım, ne olursa olsun ben işçilerimize imkanlarımız doğrultusunda en iyi zammı vereceğim’ diyen bir başkan ile karşılaştık. Belediye başkanımız emekçiler için her zaman ‘Benim kardeşlerim’ dedi. Başkanım Allah sizden razı olsun, çok güzel bir temel attınız. Biz ve çalışan arkadaşlarımız hep sizlere duacı olacağız. Bu protokol değil Van’da, bölgede, hatta Türkiye’de kesinlikle eşi ve benzeri olmayan bir sözleşme oldu. Çok mutluyuz. Hepinize hayırlı olsun” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise, “İşçilerimizin gelir düzeylerini yükseltmek amacıyla çalışmalara başladık ve sendikamızla 3 ay süren görüşmeler gerçekleştirdik. Sonuç itibari ile yapmış olduğumuz bu protokolle temmuz ayında yapılan zam oranı ile birlikte işçi kardeşlerimize ortalama yüzde 39 oranında, emsallerine göre en yüksek zammı veren belediye olduk. Annenizin ak sütü gibi helal olsun. Kıymetli emekçi kardeşlerim, emekçi kardeşlerim diyorum çünkü sizler emeğin, alın terinin vücut bulmuş halisiniz. Özellikle son zamanlarda talihsiz bir salgınla mücadele ettiğimiz bir dönemde bile görevlerinizi büyük bir azim ve özveriyle, takdire şayan bir fedakarlıkla yerine getirerek gurur kaynağımız oldunuz. Belediye başkanınız olarak sizlerle gurur duyuyorum. Bu vesileyle ek protokolünün sizlere ve ailelerinize hayırlar getirmesini temenni ediyor, Tuşba’yı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.