Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » MARMARA BÖLGESİ EĞİTİM SEMİNERLERİMİZ TAMAMLANDI

MARMARA BÖLGESİ EĞİTİM SEMİNERLERİMİZ TAMAMLANDI

14 Mayıs’ta başlayan ve 5 grup halinde 4 hafta devam eden Eğitim Seminerlerimiz, İnegöl’e bağlı Oylat’ta gerçekleştirildi.

Şube yöneticileri, işyeri sendika temsilcilerimiz ve komitelere yönelik eğitim seminerlerimizin Akdeniz ve Ege’den sonra Marmara Bölgesi’ni kapsayan kısmı tamamlandı.

14 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve 5 grup halinde 4 hafta devam eden Eğitim Seminerlerimiz, İnegöl’e bağlı Oylat’ta gerçekleştirildi.

Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman Kart’ın koordinatörlüğünde ilk üç hafta İstanbul 2 Nolu İETT, İstanbul 3 Nolu İETT, İstanbul 1, İstanbul 4 ve İstanbul 5, No’lu şubelerimize yönelik olarak gerçekleştirilen Eğitim Seminerlerimizin 25-29 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kocaeli şubemizi kapsayan grubuna Kocaeli Şube Başkanımız İdris Ersoy, İstanbul 7 No’lu Şube Başkanımız Hüseyin Topçu, İstanbul 8 No’lu Şube Başkanımız Taner Duran katıldı.

4-7 Haziran tarihleri arasında Sakarya ve Bursa şubelerimizi kapsayan grubuna ise Genel Mali Sekreterimiz Eski Sakarya Şube Başkanımız Fahrettin Kütükçü, Bursa Şube Başkanımız Yaşar Yel, Marmara Bölge Başkanımız Mustafa Taştekin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız İbrahim Güleş, işyeri sendika temsilcileri ve şubelerimizin komite başkanları katıldı.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, programının yoğunluğundan dolayı, Eğitim Seminerlerimizin beşinci ve son grubuna katılarak bir konuşma yaptı.

“Çözüm Süreci Türkiye’nin Bütünleşmesi Projesidir”
Konuşmasında çözüm sürecine değinen Arslan, çözüm sürecinin Türkiye’nin bütünleşme ve gelişme projesi olduğunu söyledi.

Arslan, “Türkiye barış istiyor, çözüm istiyor. Çünkü bu süreç Türkiye için hayırlı bir süreçtir. Türkiye demokrasisi sağlıklı bir şekilde işliyor. Hiçbir gelişme çözüm sürecini akamete uğratmamalı” dedi.

Türkiye’nin bulunduğu bölgede hızlı değişimlerin yaşandığını ve coğrafyanın yeniden dizayn edilmekte olduğunu kaydeden Arslan, “Çözüm süreci başlamamış olsaydı Türkiye için bölünme fiilen başlamış olacaktı. Biz akil adamlar olarak, bütünleşme için görev aldık” diye konuştu.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Taksim gezi parkında başlayan protesto gösterilerinin amacının dışına taşarak, yabancı ülkelerin emellerine hizmet eder duruma geldiğine dikkat çekti.

Genel Başkanımız Arslan, “Türkiye’de iki tane devlet pratiği var. Birincisi Türkiye’nin güçlü olmasını, demokrasisini geliştirmesini, muasır medeniyet seviyesini hedefleyen devlet pratiği, diğeri ise geçmişten gelen geleneği sürdüren, gelişime ve demokratikleşmeye set çeken anlayıştır, devlet pratiğidir. İkinci devlet pratiği, birinci devlet pratiğine karşı çıkıyor. Taksim gezi parkında başlayan eylemin geldiği nokta budur. Türkiye ne zaman gelişime yönelik bir hamle yapsa, ne zaman işler yolunda gitse maalesef bu ikinci anlayışın taşkınlıklarına tanık oluyoruz. Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyen, artan gücü ve pozisyonundan rahatsız olan, çözüm sürecini istemeyen güçler var. Kan aksın istiyorlar, Türkiye enerjisini başka yerlere kanalize etsin, güçlenmesin istiyorlar” diye konuştu.

“Barış sürecini tamamlayamazsak Türkiye 50 yıl daha kaybeder”
Barış süreciyle birlikte toplumda bir rahatlama olduğunu, umutların arttığını ve bölgedeki ekonominin canlandığını kaydeden Arslan, bu süreci akamete uğratmak isteyenlerin olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Türkiye’nin demokrasisinin sağlıklı bir şekilde işletmesinden rahatsız olanlar var. Uluslar arası güçler Türkiye’ye müdahale eder şekilde pozisyon almaya başladılar. Çünkü terör sorununun çözülmesini istemiyorlar. Taksimden başlayan kalkışma işte bu süreçle alakalı bir durumdur. Barış sürecini engellemek isteyenlerin bir tezgahıdır. Barış sürecini tamamlayamazsak Türkiye 50 yıl daha kaybeder. Bu tuzağa düşmeyelim.”

Eğitim seminerlerimizin başarısına da değinen Genel Başkanımız Arslan, Sendikamızın Eğitim Seminerlerinde, kurumsal ve kişisel ihtiyaca yönelik gerçek anlamda bir eğitimin verildiğini söyledi.

“İyi Eğitim Başarılı Örgütlenme Demektir”
Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman Kart da seminerlerde yaptığı konuşmalarda Eğitimin ve Eğitim Seminerlerinin Sendikamızca önemsendiğini ifade ederek iyi eğitimin iyi örgütlenme başarılarını da beraberinde getirdiğini söyledi.

Sendikamızın eğitime yönelik bakışının sadece eğitim seminerleriyle sınırlı olmadığının altını çizen Kart, “Hizmet-İş olarak, üyelerimizin üniversitede okuyan başarılı çocuklarına da burs vererek, eğitime katkı sağlıyoruz” dedi.

Eğitim Seminerlerimizin son grubuna katılarak bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in akılcı ve yapıcı anlayışının sendikalara yönelik olumsuz algıyı değiştirdiğini söyledi.

Konuşmasından sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, eğitime katkılarından dolayı Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman Kart tarafından bir plaket verildi.

Daha sonra HAK-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı Zahit Gönencan (sağlda), “İş Sağlığı ve Güvenliği”; Sendikamız Hukuk Müşaviri Av. Oğuz Aksoy (solda), “İş Hukuku”; Genel Başkan Danışmanımız Yahya Düzenli de (ortada) “Kimlik ve Temsil Bilinci” konulu sunumlar yaptılar.

Eğitim Seminerinin sonunda seminere katılan şube yöneticileri, temsilciler ve komite üyelerine katılım belgeleri takdim edildi.