Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » ÇOK SAYIDA İŞYERİ TEMSİLCİMİZ EĞİTİM SEMİNERİNDE BULUŞTU

ÇOK SAYIDA İŞYERİ TEMSİLCİMİZ EĞİTİM SEMİNERİNDE BULUŞTU

Hak-İş ve Kocasinan Belediyesi’nce Kayseri’de yürütülen MESOG Projesi kapsamında, 150 işyeri temsilcilerimiz de eğitim seminerine katıldı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi ” (MESOG) projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan iki günlük eğitim seminerine katılmak üzere Kayseri’ydeydi

MESOG Projesi Kapsamında Kayseri’de konuşan Genel Başkanımız ARSLAN, ülkemizdeki kavgalarının faturasının mesleki eğitime kesildiğine dikkat çekti

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Kayseri’nin Kocasinan ilçe belediyesince yürütülen Avrupa Birliği destekli Mesleki Eğitim Sosyal Ortakları Geliştirme Projesi (MESOG) kapsamında, işyeri temsilcilerimize yönelik olarak düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, “’Türkiye’de bir ideolojik çatışmanın, kavganın faturası ne yazık ki mesleki eğitime çıkarılmaktadır” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, 13 Nisan 2006 tarihinde Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen eğitim seminerinin açılışında Konfederasyonumuz Hak-İş adına bir konuşma yaptı.

150 işyeri temsilcimizin katıldığı seminerde bütün çağdaş, demokratik, gelişmiş ülkelerde, mesleki eğitimin genel eğitim içindeki oranının yüzde 65 olduğunu, Türkiye’de ise bunun tam tersi olduğunu kaydeden Genel Başkanımız ve Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı ARSLAN, şöyle konuştu: ”Yüzde 65 genel liseler, yüzde 35 mesleki eğitimdir. Bu, kalitesiz, vasıfsız, gerçekten heyecansız bir mesleki eğitim tablosunu gözler önüne sermektedir. Bunun faturası sanayicimize, ülkemize ve topyekün gençliğimize çıkmaktadır. Türkiye’de bir ideolojik çatışmanın, kavganın faturası ne yazık ki mesleki eğitime çıkarılmaktadır.

YANLIŞLARINI DOĞRU SAYAN BİR YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİMİZ VAR

Bu rakamları bir televizyon programında da kamuoyuna açıkladım. Katılımcılardan birisi hemen dedi ki, ‘Siz İmam-Hatipleri gündeme getiriyorsunuz’. Ne alakası var! Ben mesleki eğitimle ilgili bir tespit yapmaktayım. Rakamlar ortadadır. Bu rakamların doğruluğunu tartışmıyorsak, bu rakamları niçin ortaya koyduğumuzu tartışmaya gerek yoktur. Gerçek budur: Bunun arkasında İmam-Hatip düşmanlığı yatıyorsa, bunun arkasında bir takım ideolojik ön yargılar yatıyorsa, bunu da kabul edeceksiniz.”

ARSLAN, ”Türkiye’de bu yanlışı doğru gibi algılayan, bu konudaki yanlışlarına devam eden bir yükseköğretim yapısı bulunduğunu” vurguladı.

“BİZ TÜRKİYE OLARAK AVRUPA’DAN ALACAKLIYIZ”

Yaptıkları faaliyetleri gölgelemek isteyen bazı çevrelerin ”Hak-İş, Türk-İş, DİSK gibi bazı işçi konfederasyonları, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin AB’den yardım aldıkları ve birliğin çıkarları uğruna bu tür faaliyetleri yaptıkları” yönünde eleştirilerde bulunduklarını kaydeden ARSLAN, şöyle devam etti:

”Bu, iki yönlü ve hatalarla dolu bir eleştiridir. Birincisi, AB Komisyonu kesinlikle projenin sahiplerine, ortaklarına herhangi bir para ödememekte, sadece projenin ihtiyaçları, masrafları karşılanmaktadır. Kimsenin, ‘Alın bu parayı kullanın’ dediği falan yoktur. Her şey proje karşılığıdır. İkincisi; bu hibe yardımlar bizim 1995’de imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması’ndan itibaren almamız gerek hibenin denizde bir damlasıdır. Biz Türkiye olarak Avrupa’dan alacaklıyız. Bu bizim hakkımızdır. Bunu herkes böyle bilmelidir. Türkiye’nin bu hibe yardımlarını daha yüksek oranlarda alıp, yatırımlara, eğitime dönüştürmesi gereklidir. Kimse bize bağış yapmamaktadır. Proje üretemeyen, ciddi işler yapmaktan korkan, sloganlarla konuşanlar, bir takım duyguları istismar ederek ayakta kalmaya çalışıyorlar.”

Etkinlik hakkında bir açıklama yapan Kayseri Şube Başkanımız Halil ÖZDEMİR, Avrupa Birliği tarafından desteklenen MESOG Projesi kapsamında Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen eğitim seminerikapsamında temsilcilerimize yönelik tam bir gün süren bir eğitim semineri verildiğini söyledi.

Programda Genel Başkanımız ARSLAN, Kayseri Şube Başkanımız ÖZDEMİR, Şube Yöneticileri, metropol ve civar ilçe belediye başkanları, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Danışmanı Osman YILDIZ, Hak-İş Konfederasyonu Araştırma Uzmanı Şahin SERİM, Psikolog Ceyda Subaşı, Hak-İş Konfederasyonu Uzman Yrd. Julide SARIEROĞLU, Kayseri Şubesi’ne işyeri sendika temsilcilerimiz de hazır bulundu.

Seminer bitiminde, sertifikalarını alan katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

MESOG Projesi, Avrupa Birliği mali desteğiyle, Hak-İş Konfederasyonu, Kocasinan Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla yürütülüyor.